Roliga inomhusaktiviteter för din hund

Naturligtvis mår din hund bra av att få komma ut på långpromenader eller rasa runt i trädgården. Ibland kan det däremot vara svårt att få tiden att räcka till. Du hinner kanske inte med den där långpromenaden eller så sätter vädret käppar i hjulet för allt vad utomhuslek heter.

Roliga lekar

För att inte din hund ska bli uttråkad hemma, är det bra att aktivera den. Det finns massor med roliga lekar du kan leka med din hund. Varför inte prova till exempel kurragömma? Det ger dig ett perfekt tillfälle att öva kommandot stanna, och din hund får ägna sig åt lite problemlösning.

Leksaker

Du kan också göra roliga leksaker till din hund. Du kan exempelvis gömma lite hundgodis i en toarulle och vik igen kanterna. Låt sedan din hund försöka lista ut hur den ska få ut godis utan din hjälp. En annan variant är att gömma godisbiten under en skål.

Tricks

Du kan också lära din hund nya tricks. Öva till exempel på att låta hunden lägga tillbaka sina leksaker i sin korg eller varför inte de gamla klassikerna vacker tass och rulla runt. Har du slut på idéer så välj något på nätet. Det finns massor av roliga saker att hitta på.